StoryEditor

Kto oblieka prezidentskú kandidátku Clintonovú? Najmocnejšia žena módneho biznisu

05.08.2016, 13:00

Nielen starostlivo pripravené prejavy. K plusovým bodom politikov patrí aj štýl a obliekanie. Značkové obleky, kostýmy, ale aj renomovaní stylisti zasahujú do prezidentského súboja v Spojených štátoch. S osobným štýlom radí Hillary Clintonovej napríklad známa šéfredaktorka časopisu Vogue Anna Wintour.

Informáciu priniesol špecializovaný server Business of Fashion, píšu lidovky.cz. Ten pripomenul, že Wintour, ktorej predobraz je notoricky známy vďaka snímke Diabol nosí Pradu, nielenže vyberá jednotlivé kúsky šatníka pre dôležité vystúpenie prezidentskej kandidátky, ale rovnako je aj fundraiserom demokratov. Teda pomáha zháňať peniaze od sponzorov na financovanie volebnej kampane. Skrátka oblečenie je vizitkou, do ktorej politici investujú nemalé peniaze. "Trump na to má rozpočet, Sanders tiež a Clintonová tiež," komentuje pre BoF Corey Roche, osobný stylista, ktorý oblieka veľa politikov vo Washingtone. "Na oblečenie sú v rozpočte vyčlenené špeciálne peniaze, pretože oblečenie tvorí veľkú časť marketingu a brandingu," dodal.


Asi neprekvapí, že Clintonová často nosí odev od niektorého z amerických návrhárov. Avšak v jej šatníku sa objavujú aj európske značky. To však so sebou nesie aj tienisté stránky, najmä ak sa prevalí, koľko odev stál. Napríklad súčasný americký prezident Barack Obama nosí obleky od krajčíra Martina Greenfielda, ktorých cena sa pohybuje okolo dvoch tisíc dolárov. Clintonová mala na sebe pred mesiacom sako značky Armani, ktoré stojí približne 12-tisíc dolárov. Čo pri vystúpení s prejavom o nerovnomerných príjmoch medzi mužmi a ženami nepôsobilo príliš dobre.

Ani miliardár Donald Trump, ktorý je v kampani o najvyšší štátny post v USA jej rivalom, sa neoblieka tak draho. Trump najčastejšie nosí obleky značky Brioni, ktorých cena sa pohybuje medzi 5 250 až 6 900 dolárov. Ako BoF pripomína, väčšina politikov si oblečenie kupuje za svoje. Avšak osobní stylisti môžu pomôcť nielen s výberom, ale aj so získaním lepšej ceny.

01 - Modified: 2024-04-27 18:18:43 - Feat.: - Title: Stredozápad Spojených štátov postihlo ničivé tornádo. K obetiam na životoch nedošlo 02 - Modified: 2024-04-27 15:11:09 - Feat.: - Title: Polícia pri univerzite v Bostone zadržala demonštrantov. Dôvodom boli antisemitské pokriky 03 - Modified: 2024-04-27 11:17:02 - Feat.: - Title: Dobré časy na burze. Indexy S&P 500 a Nasdaq Composit majú za sebou najlepší týždeň od novembra 04 - Modified: 2024-04-27 10:45:55 - Feat.: - Title: Putin podľa amerických tajných služieb zrejme nedal pokyn, aby zabili Navaľného, píše Wall Street Journal 05 - Modified: 2024-04-27 07:37:03 - Feat.: - Title: Zdravotník, ktorý predávkoval Afroameričana ketamínom pri policajnom zásahu, vyviazol s podmienkou
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 21:09